"Nimic nu trece mai repede ca anii, copiii timpului"
Leonardo da Vinci
Cel mai minunat cadou daruit de Dumnezeu oamenilor este un an nou. De fiecare data il primim cu bucurie si suntem atat de entuziasmati, ne facem atatea planuri si luam atat de multe decizii bune incat uneori uitam ca suntem limitati, ca este ceva care nu tine in seama nevoile si dorintele noastre, trece nepasator si odata cu el trecem si noi si acesta este timpul.

La fiecare om Dumnezeu i-a daruit un timp in care sa traiasca, sa se bucure de viata, insa putini oameni sunt constienti ca timpul pe care ni l-a dat Dumnezeu, ni l-a dat pentru DRAGOSTE.
Sa iubesti este cea mai mare porunca si totodata cel mai mare har pe care un om il poate avea. Daca ii lipseste ceva societatii de astazi ii lipseste dragostea. Oamenii nu mai stiu sa iubeasca pe semenii lor, uita de Dumnezeu si astfel devin reci, egoisti, nepasatori, isi risipesc timpul privind cu dispret pe cei din jus si sfarsesc prin a-si da seama ca au trait in zadar.

Daca a trai inseamna a iubi atunci putem spune ca pe acela pe care il iubesti aceluia ii daruiesti timpul. Il iubesti pe Dumnezeu, atunci cauti imparatia si neprihanirea Lui mai intai, iar El nu va ramane dator ci iti va da toate celelalte lucruri pe deasupra sau iubesti lumea si lucrurile din ea, care iti va da in schimb amaraciune, durere si dezamagire.

Cat timp ii acorzi Lui Dumnezeu atata primesti. David spune ca o zi in Casa Domnului pretuieste mai mult decat o mie de ani in alta parte, ceea ce exprima bucuria pe care o traiesti si valoarea pe care timpul o primeste. La randul sau Moise spune despre bucuria care o poate oferi lumea, bucurie ce dureaza o clipa dupa care trece lasand in urma eei tristete, dezamagire care poate sa alunece in unele cazuri disperare.

Asa se explica faptul ca oamenii in cautarea fericirii isi risipesc cele mai frumoase clipe cu lucruri desarte, care nu-i pot satisface si ajung la un moment de disperare dorindu-si moartea sau chiar luandu-si viata.

Este trist cand auzim ca tineri in floarea varstei prefera sa se sinucida decat sa continue sa traiasca o viata in care nu mai gasesc nici o placere, bucurie tocmai datorita faptului ca nu cunosc sansa pe care Dumnezeu le-o ofera de a putea fi fericiti.

Sloganul generatiei tinere din ziua de azi este "Traieste clipa". Cat adevar exista in aceasta afirmatie si totusi cat de putini isi dau seama cat de scurta este clipa, pe care tinerii incearca sa o traiasca in toata intensitatea ei, concentrandu-si toata energia ca sa-i ofere cat mai mult farmec.Sclipirea acestei clipe insa se stinge odata cu sosirea diminetii, omul revine la starea lui de inainte, insa de data aceasta se simte mult mai slab si dezamagit de viata.

Oare cati dintre tinerii crestini de azi isi dau seama ce diferenta este intre "Traieste clipa" si "Traieste o mie de ani" ?
Probabil ca niciodata nu te-ai gandit la lucrul acesta, doreai si tu sa gusti din savoarea acestei clipe, pe care oamenii ti-o descriau in termenii cei mai frumosi, insa nimeni nu indraznea sa-ti spuna ce va urma dupa cei mai frumosi, insa nimeni nu indraznea sa-ti spuna ce va urma dupa aceea, ce efect va avea asupra ta, cat de dezgustat te vei simti cand totul se va termina.

Lumea ne poate oferi clipe de fericiri insetatoare, Dumnezeu ne ofera ani, chiar mii de ani de bucurii nepieritoare.

Daca am vorbit de valoarea timpului si am putut observa cat de pretios este timpul pe care i-L dam Lui Dumnezeu, haideti sa vedem cum masoara Dumnezeu timpul vietii noastre.

O maxima spunea ca "fapta este masura timpului". In ziua de azi oamenii stiu din punct de vedere teoretic foarte multe lucruri, faptele lor insa lasa de dorit. Nu mai au timp sa spuna o vorba buna sau sa-l imbarbateze pe cel care trece pintr-o incercare. Se lauda ca stiu atat de multe si nu-si dau seama ca daca nu le aplica in viata lor nu le foloseste la nimic.

De multe ori mi-am pus intrebarea cum pot trai atat de multi ani oamenii din Biblie, de exemplu. Raspunsul l-am gasit in Proverbe unde inteleptul Solomon spune ca daca nu uitam invataturile Domnului si le aplicam, anii vietii noastre ni se vor lungi. Iata rasplata pe care o primim daca infaptuim ceea ce ne spune Biblia.
Durata si valoarea vietii pe care o traim depinde de timpul pe care i-l acordam Lui Dumnezeu.
"Timpul. Atarna numai de noi, sa-l folosim bine"

Autor: Lucaci Estera
Sursa: Revista Betleem Orastie, Anul II, nr. 4 Decembrie 2002

Sa ne numaram bine anii.

Posted on

30 dec. 2009