Duminica, 02.11.2014 biserica Betleem Orastie a sarbatorit Cina Domnului.
Semnificatia Cinei Domnului este complexa si plina de bogatie spirituala, fiind plina de incarcatura sfanta, de aceea si apostolul Pavel spune: Fiecare sa se cerceteze pe sine insusi si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta. 1Cor.11:28. Cuvantul pentru invatatura biblica a fost citit de pastorul bisericii, Adrian Gagea, din Ioan 6:47-59. Mesajul a fost o adevarata binecuvantare pentru biserica.
    Inainte de frangerea painii mi-am amintit cu drag de timpul in care ucenicii s-au apropiat de Domnul si L-au intrebat: ,,Unde vrei sa-ti pregatim sa mananci Pastele?" Matei26:17b. Ei nu stiau ca este ultima data cand puteau sta la masa cu Domnul. Pe cand mancau ei, Isus a luat o paine si, dupa ce a binecuvantat, a frant-o si a dat-o ucenicilor, zicand: ,,Luati, mancati; acesta este trupul Meu."
   Apoi a luat un pahar, si dupa ce a multumit Lui Dumnezeu, li l-a dat zicand: ,,Beti toti din el, caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor. Matei 26:26-29
.
 
   Painea si paharul, nu s-au aflat prima data in mana unui slujitor pamantesc, ci in mana Domnului Isus. El a fost singurul in drept sa ridice painea si paharul pentru a le binecuvanta. Dupa cateva zile aceleasi maini erau pironite in cuie, pe cruce pentru noi.
    De doua mi de ani se sarbatoreste Cina Domnului, cea care da viata si nadejde tuturor credinciosilor.
    Dupa frangerea painii, brezbiterul Naina Laurean, s-a rugat pentru binecuvantarea azimei, care a fost daruita fratilor.


    A urmat apoi rodul vitei, pentru care s-a rugat diaconul Olariu Gabriel.



    Rodul vitei a fost daruit fratilor, iar bucuria a fost de nedescris.


    Serviciul divin s-a incheiat cu o rugaciune in comun.
    Acum, ... ma intreb: Oare de cate ori va trebui sa mai sarbatorim Cina Domnului, pana la venirea Lui Isus Cristos?   


    

CINA DOMNULUI

Posted on

3 nov. 2014