Serviciul divin de duminica seara, a fost cu totul special fata de toate celelalte duminici. Ceea ce a facut diferenta intre aceasta duminica si toate celelalte, a fost un serviciu divin, dedicat fratilor seniori, ca sa nu le spunem fratilor batrani.
    A fost o seara binecuvantata pe care nu o vom uita. Imi place foarte mult viziunea noului pastor Adrian Gagea, care nu a lasat batranii ca pe niste epave ruginite intr-un port uitat de lume. S-a apropiat sfios de fiecare, le-a vorbit si i-a pus pe fiecare in slujba pe care o avea. Nu i-a fost greu sa-i asculte cu toate capriciile varstei lor si in seara aceasta, le-a dedicat un servici divin al lor, a celor in varsta, pe care ii mai auzeai din cand in cand spunand un amin din sala. Fratele Adrian a stiut sa apropie batranii de tineri, i-a pus sa slujeasca in grupe de misiune trimitandu-i pe satele din jurul Orastiei in lucrari de evanghelizare.
    Serviciul divin a fost condus prin Duhul Sfant de catre prezbiterul Gicu Popescu care a citit textul biblic din cartea lui Tit 2:1-7, 11-15.

 


                                     



    Pentru inceput, a cantat grupul de lauda si inchinare.

                         
                                  



    A urmat fratele Bercea Vasile care a laudat pe Domnul cu o cantare. Inainte de a se cobora din fata amvonului a spus: ... eu nu sunt batran, ... luna viitoare implinesc 17 ani, intelege-ti ce spun (71). Am zambit toti cu nostalgie si plini de  bucurie, biserica a dat slava Domnului.


                                           



                                                     A urmat orchestra.


                                  



    Prima predica a fost sustinuta de prezbiterul Naina Laurean.


                                           



    A urmat o cantare in comun, condusa de grupul pentru lauda si inchinare, condus de fratele Czeteni Ovidiu, apoi a cantat fam. Zahan in varsta de 76 de ani, fratele Sandu impreuna cu sotia sa Viuta.


                                           



    A urmat sora Craciunean cu o cantare spre slava Domnului.

       
                                           




    A doilea mesaj a fost transmis de fratele Mosuti Gheorghe Nicolae in varsta
de 64 de ani.
     


                         
                                           



    Apoi, a cantat fratele Czeteni Ovidiu care s-a incadrat in randul senioriolor deoarece intre timp a devenit bunic, avand un nepot pe nume Abiatar.


                                           



    Sanda Balan a avut o poezie spre slava Domnului nu pentru ca se incadreaza in randurile seniorilor, dar fratele Gicu a spus, ... pentru ca sotul sorei Sanda este carunt, dar tanar s-a permis recitarea poeziei.

                                           



    Al treilea mesaj biblic a fost transmis de catre fratele Costica Vapit, fostul secretar al bisericii Betleem Orastie. Fratele Costica spunea printre altele ca batranii bisericii sunt doar cei care au depasit varsta de 70 de ani. Eu, ... spunea fratele Costica sunt un adult avansat.

                                           




    La serviciul divin al seniorilor, a luat parte si primarul municipiului Orastie Ovidiu Balan.
    Biserica s-a rugat si pentru viitorul presedinte al Romaniei. Noi ca oameni nu-l cunoastem, dar Dumnezeu il cunoaste inainte de intemeierea lumii. Biserica s-a rugat si pentru edilul orasului si autoritatile locale.
    Rugaciunea care a incheiat serviciul divin al seniorilor, sau cum spunea fratele Vapit Costica, adultii avansati a incheiat seara de evanghelizare a zilei.
    Multumim Domnului pentru aceasta seara deosebita pe care nu o vom uita.

DUMINICA SENIORILOR

Posted on

10 nov. 2014