În anul 1950 este notificată apariţia primului nucleu de creştini penticostali din Orăştie, din care făceau parte familiile Rusu,Suciu si Samoilescu.    
    În acele timpuri cultul penticostal fiind interzis, adunările frăţeşti se ţineau acasă la fraţi.

    Acea vreme a fost una din pietrele de încercare ale cultului penticostal, datorită faptului că trebuia să propovăduiască Cuvântul Domnului în clandestinitate.
    Totusi lucrarea Domnului mergea inainte. Una din familiile care gazduiau strangerile fratesti se numea Paraut Ioan.
    In aceasta casa s-au facut multe servicii divine si staruinte dupa Duhul Sfant. Fratii au inceput sa se inmulteasca, iar Duhul Sfant lucra intr-un mod deosebit.

   
    În anul 1970 s-a deschis adunarea din strada Beriului, condusă de Pastorul Moise Viorel, biserica primind şi autorizaţie de funcţionare.

    In jurul anului 1985 am intrat pentru prima data intr-o adunare penticostala, iar in data de 19.08.1987 am incheiat legamant in apa cu Domnul Isus Cristos.

    Adunarea era mica dar, acolo am simtit pentru prima data prezenta cerului pe pamant.

    Pastorul bisericii, era fratele Moise Viorel, iar conducator de adunare era fratele Paraut Ioan.

    Imediat dupa botez, am inceput sa am probleme cu conducerea P.C.R. fiind amenintat, ca daca nu renunt la credinta in Domnul Isus Cristos, voi fi trimis la munca, la Canalul Dunare Marea Neagra.

    Pe timpul acela lucram mecanic de intretinere la Vidra Orastie si ma asteptam in orice moment sa fiu trimis la munca grea de la canal.

    Ajutorul mi-a venit de unde nici nu ma asteptam. Intre timp problema mea, a ajuns la directorul Prodosfer care trebuia sa-mi aprobe plecarea mea la munca.

    Directorul meu nu avea nici un motiv sa ma tina in continuare in fabrica Vidra, deoarece nu am avut o purtare corecta, ... dar minunea s-a produs. Dumnezeu a lucrat si propunerea care a venit din partea P.C.R, de plecare la munca a fost respinsa de directorul Prodosfer.

    In timpul acela l-am cunoscut pe iginerul Lucaci Moise, care nu era ruda cu Moise Viorel, ci era doar o simpla coincidenta de nume.
    Era un bun evanghelist, iar lucrarea de predicare o facea cu pasiune.

    Are loc prima extindere a incaperii in care biserica se strange. Este inlaturat un zid, iar sustinerea tavanului se face prin profil metalic sustinut de tevi groase din metal.
 

    În decursul anilor, cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin lucrarea făcută de fraţii credincioşi din Orăştie, numărul de membri în adunare se măreşte, formându-se chiar o orchestră de mandoline şi un grup de tineri, care cântau spre Slava Domnului.

    Odată cu revoluţia din decembrie 1989, o nouă eră s-a născut în viaţa bisericilor evanghelice, deschizându-se noi porţi pentru evanghelizarea oraşului.


    Acum se poate auzi Cuvântul lui Dumnezeu prin servicii de evanghelizare, pe stadioane, în case de cultură şi în alte locuri unde altădată nimeni nu s-ar fi gândit că ar putea fi auzit mesajul Evangheliei.


    In anul 1991 este ales ca pastor fratele Lucaci Moise, nascut in Cher, judetul Arad.
 
    Cladirea de pe strada Beriului in scurt timp a devenit neancapatoare. In serile de evanghelizare, cand incaperea era arhiplina, apa curgea pe pereti, iar oamenii stateau in picioare pe culoare.

    Fratii au inceput sa se gandeasca la o noua constructie. 
Prima actiune in vederea construirii noului lacas de inchinare, a fost prin cumpararea unui grajd de la fostul C.A.P. Beriu. In anul 1992 s-au facut demersurile pentru proiectul de constructie, care, in cele din urma, a fost intocmit de Kohut Ladislau, impreuna cu ing. Bratescu Lavinia la I.P.H.-Deva. Dupa cum vedeti, in imaginea de mai jos, cladirea are un profil general al bisericilor neoprotestante, cu o cupola, balcon, parter, demisol si stalpi de sustinere. Dimensiunea este de 28m lungime, 12m latime si 12m inaltime.
    Moise Viorel si Lucaci Moise au plecat la Domnul odihnidu-se de toate ostenelile lor. Amandoi au lucrat la constructia celui mai maret edificiu care exista pe pamant ,,BISERICA"


    Astazi, Biserica din Orastie are un pastor tanar, energic  cu viziune si plin de Duhul Sfant in persoana lui Adrian Gagea. 
 
    Lucrarea in biserica merge inainte. Seniorii, tinerii, grupele de misiune, intr-un cuvant intreaga biserica slujeste in vederea venirii Domnului Isus Cristos.

    Biserica din Orastie a pornit de la un mic nucleu de frati care se adunau in ilegalitate, sub autorizatia Domnului Isus Cristos care a spus: 
   
Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.
Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
 Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin. Matei 28:19-20.
    Noul locas de inchinare se numeste Betleem Orastie. De ce Betleem? Cred ca ati inteles. Domnul Isus Cristos S-a nascut intr-un grajd, iar noi credinciosii din Orastie am avut primele materiale, pentru zidirea noului locas de inchinare tot dintr-un grajd. Lumina Duhului Sfant ne-a calauzit in permanenta pana aici si ne va calauzi in continuare pana vom ajunge in Imparatia cereasca a Domnului Isus Cristos.
    Biserica Betleem Orastie are acelasi parcurs, ca al Domnului. Nucleul credinciosilor din Orastie s-a nascut in case, in inlegalitate apoi, dintr-un grajd al C.A.P. - lui din Beriu s-a inceput constructia noul locas de inchinare.
    Biserica Betleem Orastie are o stea care o lumineaza si o calauzeste in permanenta in persoana Duhului Sfant. Nu ajungeam pana aici, daca nu eram calauziti in permanenta de Duhul Sfant.
    Biserica Betleem Orastie va doreste ,,SARBATORI FERICITE", inpreuna cu sarbatoritul nostru Isus Cristos si va asteapta sa petreceti impreuna cu noi ultimile zile din acest an. Dumnezeu sa va binecuvinteze. -  G.I.
           

   

AM PORNIT DE LA UN GRAJD

Posted on

16 dec. 2014

Category

,