Ieri intr-o zi cu semnificatie deosebita pentru taramul nostru romanesc ... am avut parte de multa binecuvantare din partea lui TATI. Astfel in "capitala unirii" Alba Iulia (cealalta capitala cum mai e ea numita de istoricii si oamenii de cultura romani) am avut ocazia sa participam la o conferinta organizata de catre fratii nostri de la Biserica Salem. La invitatia fratelui pastor Titu Bec pe langa tineri din diferite zone ale Romaniei am putut participa si noi ... un grup de 20 de tineri din biserica noastra. Alaturi de cei din loc au mai participat tineri din Campia Turzii, Hunedoara, Calan, Sibiu, Petrosani, zona Muntilor Apuseni, Zlatna, Ocna Mures, Aiud, Blaj, Barabant, Petresti, Sebes, Cugir si Oarda. Deasemenea am fost binecuvantati de prezenta unui numeros grup de studenti din diferite localitati care au participat alaturi de noi la aceasta intalnire.
Putem spune ca biserica a fost plina de tineri dornici pe a-L lauda pe Dumnezeu, de a se inchina Lui si de a se bucura de invatatura din Cuvantul Lui.
Cuvantul de salut a fost adus inaintea noastra de fratele Titu Bec pastorul bisericii din loc care a evidentiat nevoia de unitate in Cristos la fel de mare ca si nevoie de unitate prin unire sarbatorita in ziua de 1 decembrie.

Tema acestei conferinte s-a intitulat sugestiv si provocator "Adevarul care te face slobod", iar invitat pentru a vorbi pe aceasta tema a fost pastorul Bisericii Betel Bucuresti, Florin Ianovici.
Lauda si inchinarea a fost condusa de echipa de worship care l-a insotit pe fratele Florin si care apartine aceleiasi biserici si din componenta caruia fac parte, printre altii, Alex Tascu, Toni Berbece, Marian Mocanu, Alin Jivan (care din pacate nu a reusit sa ajunga fiind blocat pe aeroportul din Paris) si altii.
Lauda si inchinarea a fost impletita intr-un mod deosebit cu momentele de rugaciune si cu cateva ganduri si provocari lansate de fratele Florin.
O alta parte interesanta a fost marturiile lui Marian Mocanu si Alex Tascu, doi tineri pasionati/pasionali pentru Dumnezeu care pe langa cantarile cu care ne-au incantat au lasat si marturia modului in care TATI s-a atins de ei si de viata lor facandu-i ceea ce sunt astazi - copii ai Lui.
La fel de provocator si profund a fost si mesajul lui Toni care ne-a indemnat la slujire cu pasiune pentru Romania. Astfel in opinia lui doua dintre lucrurile de care Romania are nevoie sunt: pasiunea si smerenia ... iar sugestive pentru aceste doua concepte au fost si piesele interpretate de Toni: "As da orice" si "Ce-ar fi faptura-mi fara Tine".
Textele citite pentru a ilustra tema au fost Ioan cap.8:30-47 si Matei cap.11:25-30.
Punctele cheie asupra carora fratele Florin Ianovici a insistat au fost:
   -tragedia de a nu putea iubi (un pericol major in vremea de azi)
          -robia de a nu putea iubi
   -dezvoltarea de pasiuni (indeosebi pentru adevar)
Un citat interesant folosit de fratele Florin spunea ca: "A critica e la-ndemana oricui, a zidi poate doar cel intelept."
S-a pus accent pe cele 3 verbe imperative care conlucreaza la pastrarea noastra sub semnul liberatatii din pasajul prezentat in Matei 11: "veniti", "luati" si "invatati", iar motto-ul sub care s-a desfasurat/construit mesajul a fost acesta: "Invata aceste cuvinte pentru a fi biruitor"!
a)VENITI
     -a veni la Cristos cand esti impovarat se face intr-o alta dimensiune
     -ceea ce nu se vede e de obicei mult mai important decat ceea ce se vede
     -in viata celor mai multi le e rusine de esecuri astfel ca nu scot inainte decat ceea ce le-a reusit
     -omul lui Dumnezeu e de multe ori vulnerabil
     -insa specialitatea lui Dumnezeu e ridicarea trudei noastre
     -a veni la Dumnezeu e un act de fiecare zi/clipa
     -impovaratilor Dumnezeu le da => liniste, seninatate, incredere si odihna
"Ma obosesc oamenii care ma cheama la Cristos, dar atunci cand ajung acolo ma intalnesc cu ei." (Florin Ianovici)
b)LUATI (a lua jugul)
     -adevarata libertate se gaseste in/la Cristos (chiar daca asta implica un jug)
     -a lua jugul e ceva optional ... est invitat sa faci asta nu iti este un act impus
     -in jug nu se trage singur insa de multe ori avem acest misconcept ca tragem alaturi de Cristos in jug ceea ce e de foarte multe ori fals ... in jug ar trebui sa traga generatia tanara alaturi de cea batrana si invers.
     -de cele mai multe ori nu realizam cat de importanta e ucenicizarea
     -a lua jugul inseamna munca si efort
     -jugul nu se poarta ca un colier (medalion)
     -jugul e intotdeauna urmat de un car ... iar carul e mandatul vietii tale pentru ca in el se aduna rodul (intreaba-te: ce rod ai? cat rod ai?)
"Adevaratul tau mandat e sa fii purtator de lumina" (Florin Ianovici)
c)INVATATI (de la Mine)
     -ce poti invata de la Cristos in contextul asta: blandetea si smerenia
     -blandetea si smerenia sunt indispensabile unui ucenic
     -prin ce sunt caracterizate aceste doua lucruri?
          -dragostea pentru cel cazut
          -rabdare pentru a ridica
     -daca esti modelat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu atunci aceste doua lucruri vor fi nelipsite din fiinta ta
"Smerenia nu e un esec, dupa cum nici esecul nu poate fi considerat a fi smerenie. Esecul e de cele mai multe ori UMILINTA celui ce nu s-a pregatit, a celui ce a stat nepasator, gol si rece." (Florin Ianovici)
Finalul conferintei a adus si un moment de partasie la demisolul bisericii acolo unde pe langa darul de mancare pregatit cu toata dragostea de gazdele noastre tinerii au avut posibilitatea de a socializa unii cu altii, au putut sa lege prietenii noi si sa discute despre diferite aspecte comune ale vietii de zi cu zi.
Ii multumim lui Dumnezeu pentru o zi si o dupa-amiaza deosebita.

Conferinta "Adevarul care te face slobod" - 1 dec.2014 - Biserica Salem Alba Iulia

Posted on

2 dec. 2014