A incuraja pe cineva este un lucru extraordinar. A ajuta o persoana sa descopere, sa regaseasca, sa aleaga sa mearga mai departe ... e intr-adevar ceva deosebit. Edward George Bilwer-Lytton spunea: "Cand o persoana se afla jos in lumea acesta, un gram de ajutor este mai bun decat un kilogram de predica." Si ce cuvinte pline de adevar. Auzim atat de des in ziua de azi predici peste predici peste predici ... insa oamenii din jurul nostru, oamenii din jurul acelor predici sunt de atat de multe ori ... jos ... cu mana intinsa dupa ajutor ... fara sa primeasca nimic altceva in schimb decat vorbe ... cuvinte ... si apoi ... eventual o privire goala si pierduta.

Ofera incurajare si ajutor!!!
Realitatile zilelor noastre ne indeamna la incurajare, la actiune, la o fi acolo langa semenii nostri. A facut acest lucru EL ... cat timp a trait printre noi "plin de har si de adevar" ... si tocmai de acea, tocmai de aceea, ar trebui ca sa ii urmam exemplu. Nu uita ca EL a fost numit un radical al vremii in care traia ... a fost numit in fel si chip de catre cei care nu-L intelegeau, a fost privit si primit cu admiratie de cei a caror viata a atins-o si a schimbat-o. A ridicat si a incurajat deopotriva evreu si grec ... a fost cel care a adus lumina in intuneric. Daca te numesti copilul Lui ... daca Il numesti Fratele tau mai mare ... atunci va trebui sa te asemeni Lui, sa adopti modul Lui de a fi ... sa Il lasi ca incet-incet ... tu sa devii EL.
Mai deunazi citeam niste cuvinte extraordinare spuse de Elisabeth Harrison care spunea ca: "Oamenii care intorc progresiv lumea pe dos sunt cei care incurajeaza mai mult decat critica." In ziua de azi toti avem tendinta sa criticam, sa ne spunem parerea despre feluritele subiecte care ni se astern atat de generos in fata. Insa sa nu uitam scopul primordial ... incurajarea, ridicarea, acel concept superb de a fi "sare si lumina" ...
Daca astazi nu incurajezi ... vine un timp in care ... mai de voie, mai de nevoie o sa te gasesti in aceeasi situatie, o sa te gasesti pus in fata teribilei situatii in care vei avea nevoie de incurajare ... si cine oare se va gasi langa tine sa ti-o ofere ... daca atunci cand poate ai fi putut face acest lucru, in loc sa il faci ... tot ce ai daruit in jurul tau au fost cateva priviri goale si cuvinte spuse cu jumatate de gura?
Gandeste-te bine ... "ce seamana omul acea va secera" sta scris pe paginile Cartii ... "cum v-am iubit Eu pe voi, asa sa va iubiti si voi unii pe altii" ... "voi sunteti sarea pamantului, dar daca sarea isi pierde ..." si multe astfel de indemnuri, sfaturi sau povete au stat in inima Prietenului nostru desavarsit ...
Si toate acestea cu un scop ... cu scopul de a te face sa intelegi ca INCURAJAREA poate fi un mod de viata ...
Alegerea ... in final ... e si va ramane a ta ... La fel si rezultatul deciziei tale ...
Alege intelept!
"Noi traim prin incurajare si murim fara ea incet, trist si furios." (citat de Celeste Holme)

PS: Acest articol este preluat cu permisiunea autorului. Sursa originala a acestui articol: AICI

"Ingerul" de langa tine (puterea incurajarii)

Posted on

10 mar. 2015