Casa Painii ... o oaza a sufletului!
Betleem - Casa Painii!!!
Nu-i asa ca mirosul de paine proaspata va face intotdeauna sa va ganditi la felia aceea aburinda, la modul in care iti poti astampara foamea ce pare sa te copleseasca atunci cand inainte ai o astfel de bunatate. Ei bine pot sa spun ca in zona in care locuiesc am parte de "tratamentul" asta aproape zilnic, indiferent de timpul zilei fie ea dupamasa, seara tarziu sau dimineata foarte devreme.
E interesant cu noi oamenii alegem sa ne bucuram de astfel de bucurii mici. Ce e insa si mai interesant e faptul ca daca un element atat de comun ca painea aceasta facuta din grau, apa si celalalte ingrediente e atat de gustoasa, hraneste atat de bine si satura trupul nostru ostenit si vlaguit, cu cat mai mult Stapanul Casei Painii poate face asta cu si pentru sufletul nostru. Nu-i asa ca e deosebit de placut sa stii ca TATICUL tau e TATAL Universului intreg si ca, mai mult, acest Tatic este cel ce iti deschide de fiecare data cand ai nevoie de El ... Betleemul.
Sunt mai mult decat ferm convins ca fiecare din voi stia aceasta semnificatie ... insa poate nu toti dintre voi ati gandit-o in felul acesta.
Ei bine atunci cand s-a hotarat reactivarea acestui blog m-am gandit mult cum ar putea fi el adaptat la nevoile noastre, dar mai ales la nevoile celor din jurul nostru. Un prim gand care mi-a venit in minte a fost acela de "oaza in desert"! Apoi m-am intrebat daca suntem deja sau daca Tati vrea sa devenim asta. Asa s-a nascut reintitularea blogului sub forma "Biserica Betleem - o oaza pentru suflet!".
Betleem - oaza sufletului tau!!!
Poate va intrebati de ce oaza?
Asa dupa cum bine stiti oaza este "locul cu izvoare de apa si cu vegetatie bogata in mijlocul unui desert", iar o alta definitie spune ca oaza este un "loc in mijlocul unui desert, unde exista vegetație bogata si apa" sau o "regiune sau loc care contrastează puternic cu ceea ce se afla în jur" sau  mai poate fi perceputa si ca "loc odihnitor, într-un mediu ostil". Ei bine e destul sa privim in jurul nostru si o sa vedem contrastele, e destul doar sa deschidem usa si sa pasim afara si vom simti "arsita" si "dogoarea" desertului in care ne traim cotidianul. Insa tocmai pentru ca acest cotidian se prezinta atat de dezolant, tocmai pentru faptul ca el nu ofera speranta, nu are cum sa aduca bucurie, liniste sau pace ... noi, da, FIECARE dintre noi, trebuie sa stim cand, cum si unde sa ne impartim painea ... trebuie sa stim sa fim "mici betleeme" care sa conduca pe toti acesti calatori obositi, truditi si necajiti ai cotidianului inspre cel ce e Stapanul Casei Painii!
Eu si tu putem face asta, impreuna avem echiparea necesara pentru lucrul acesta. Trebuie doar sa nu abandonam in fata fricii, in fata temerilor ce ne soptesc in mod constant ca nu putem face nimic. Trebuie sa ramanem tari in credinta noastra, trebuie sa avem intelepciunea sa realizam ca echiparea noastra e facuta de El, iar scopul si finalitatea tuturor acestor lucruri nu e si nu va fi niciodata altceva decat EL!
Si ca orice calator trudit care ai avut si tu la randul tau parte de racorire, de paine si apa ... iesi, spune, nu tacea ... sunt sigur ca pe drumul pe care merg si mergi vei si voi intalni si alti calatori truditi, infometati si insetati ... vei intalni persoane cazute intre "briganzii" lumii jefuiti de tot ceea ce e frumos si dumnezeiesc din ei. Nu uita sa te opresti, sa intinzi o mana, sa legi o rana si ... sa aduci acele suflete acolo unde este apa si paine din belsug, acolo unde se gaseste untdelemnul si vinul atat de necesare sufletului lor.
Nu uita sa fii un promotor al oazei care este, va fi si va ramane CASA PAINII si nu uita cuvintele rostite de fiii lui Core care spuneau in Psalmul 85 urmatoarele: "Eu voi asculta ce zice Dumnezeu, Domnul: caci El vorbeste de pace poporului Sau si iubitilor Lui ... Da, mantuirea Lui este aproape de cei ce se tem de El, pentru ca in tara noastra sa locuiasca slava. Bunatatea si credinciosia se intalnesc, dreptatea si pacea se saruta. Credinciosia rasare din pamant, si dreptatea priveste de la inaltimea cerurilor." (v.8-11)

Casa Painii ... o oaza a sufletului!

Posted on

7 oct. 2014