Cuvantul vestit!!!
Familia Naina ne-au incantat prin colajul  de cantece pregatite  pentru sufletele noastre cu atata drag.
Lauda si inchinare!!!
 Textul din care s-a prezentat Cuvantul lui Dumnezeu a fost din faptele apostolilor capitolul 8 de la versetul 26-39, convertirea famenului etiopian  la credinta. Prezentarea facuta de pastorul Adi Gagea din acest text ar putea fi intitulata "Trei lucruri bune dar insuficiente pentru a fi mantuit".
Au fost punctate trei lucruri bune facute de famenul etiopian dar insuficiente pentru a fi mantuit:
 EFORTUL: famenul etiopian a fost dispus sa  faca efortul  de a parcurge distanta dintre tara lui si Ierusalim ,este vorba de aproximativ 1500 de km in conditiile acelor vremuri ,mijlocul de transport fiind ...carul presupunem ca ar fi durat ca timp aceasta calatorie aproximativ 45 de zile .Pozitia sociala a acestui om este echivalentul minstrului de finante din zilele noastre ,asta ne spune ca nu a putut pleca oricum a avut o suita de slujitori cu el . Intelegem ca a fost o carvana destul de impunatoare in marime si bogatie.  Ni se atrage atentia ca putem depune eforturi in lucruri bune,spirituale fara  a duce la mantuire si astfel sa fim inselati  asa cum ne spune si apostolul Pavel in cartea Filipeni cap2vs16" tinand sus Cuvantul vietii; asa ca, in ziua lui Hristos, sa ma pot lauda ca n-am alergat, nici nu m-am ostenit in zadar."  

-INCHINAREA: Fapte8vs27" Filip s-a sculat si a plecat. Si iata ca un etiopian, un famen cu mare putere la imparateasa Candace a etiopienilor si ingrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca sa se inchine" .Intelegem ca nu e suficient pentru a merge in locuri considerate sfinte ca sa te inchini,este un lucru bun dar nu suficient pentru a fi mantuit. Famenul venea dintr-un sistem religios in care imparateasa din tara lui era considerata zeu ,asadar primea inchinare din partea locuitorilor ,supusilor. Este de remarcat ca famenul realizeaza ca inchinarea din tara lui  nu e o solutie pentru el si cauta sa se inchine Dumnezeului adevarat ,in Ierusalim  insa tot nu a fost suficient in gasirea mantuirii. In acest context ni se prezinta inchinarea falsa descoperita cu atata  tarie de apostolul Pavel in cartea Romani cap1 v 23" si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare"si vs"25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin." S-a mai punctat un alt aspect prezentat in cartea Deuteronom cap23vs1" Cel scopit sau famenul sa nu intre in adunarea Domnului."Intelegem ca a avut intredictie din partea preotilor de a intra la inchinare si ca nu si-a atins scopul in Ierusalim, gasirea mantuirii sufletului sau.
                                                                                                                                               
 -Citirea Cartilor Sfinte- Fapte cap28 vs8" se intorcea de acolo si sedea in carul lui si citea pe prorocul Isaia."O simpla presupunere ar fi ca aceasta carte a lui Isaia i-a fost vanduta de catre preotii de la Templu ,daca tot nu l-au primit in templu la inchinare. Cartile sfinte pe care le putem procura  in pelerinajele locurilor considerate sfinte nu sunt suficiente pentru a fi  mantuit.Mai este de remarcat ca famenul etiopian stia sa citeasca,nu oricine avea aceasta cunostinta in acele vremuri,de obicei cei bogati aveau angajati pentru a le citi sau scrie.
Lucruri bune pe care nu le face oricine,doar o persoana interesata de partea spirituala a vietii si totusi pot fi capcane in gasirea mantuirii,capcane care ne pot directiona viata pe un drum cu  locuri pustii, uscate fara apa , ramanand cu sufletul lipsit de sperata, nadejde fara  putinta de al gasi pe Dumnezeu . E un tablou prezentat asa de frumos aici in Faptele Apostolilor capitolul 8 vs 26 in care ni se zugraveste un famen etiopian singur in carul sau coborand de la Ierusalim pe un drum pustiu buchisind cartea Isaia ,cautand inca un raspuns la problema lui interioara chiar daca a  facut toate lucrurile bune in cautarea manturii.
 In cazul acesta ....ce ma mantuie?

(acest articol va continua)

"Trei lucruri bune dar insuficiente pentru a fi mantuit" (partea intai)

Posted on

15 oct. 2014

Category

,