In postarea anterioara ,premergatoare acestei scrieri ,pastorul Adi Gagea a prezentat atat de frumos trei lucruri bune dar insuficiente pentru a fi mantuit(detalii Aici(Click)
 Acum se pune intrebarea in aceasta scriere," Ce ma mantuie? "
Iata ca ne sunt prezentate "Trei lucruri bune ,suficiente pentru a fi mantuit."
        1- Isus Christos -,Faptele Apostolilor cap8 vs 35 " Atunci Filip a luat cuvantul, a inceput de la Scriptura aceasta si i-a propovaduit pe Isus." Stim ca famenul etiopian era un om cu o statura sociala foarte inalta,de asemenea un om cult,stia sa citeasca pentru sine ,avea cautari si intrebari spirituale  in aceste conditii il primeste pe Filip in carul lui sa il invete ,se smereste in cautarea raspunsului pentru viata lui,se lasa invatat de un om simplu intalnit pe drum. Interesant este ca ni se releva si textul de unde citea famenul, Isaia capitolul 53 vers3 "Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.4. Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.5. Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti."
 Suntem gata sa il primim pe Isus Christos ca Mantuitor si Domn? Majoritatea oamenilor il accepta ca Mantuitor ,cel care iarta pacatele ,care iarta dar mai putin ca Domn al vietii lor. Haideti sa il primim astazi si ca Domn, ca stapan al vietii noastre.
      2- Credinta- Filip a zis Fapte 8. vs37 "Daca crezi din toata inima, se poate."  Acum se pune intrebarea, "Ce este credinta?" Multi oameni confunda religia cu credinta . La Ierusalim famenul etiopian a gasit religie si nu putem spune ca astfel de situatii nu sunt prezente si in societatea noastra  de astazi. Oamenii alearga la locuri cunoscute ca fiind sfinte si gasesc doar religie fara credinta aducatoare de mantuire. La baza relatiei omului cu Dumnezeu sta credinta nu religia . Primul om numit neprihanit de Dumnezeu a fost Avraam  ,iar asta s-a datorat credintei pe care a avut-o  acest om.Religia ne poate da o directie buna sau rea insa unul singur ma duce in cer, Isus Christos si  credinta mea in El. Acest fapt ni se arata clar in evanghelia dupa Ioan cap.14 vs2" In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.vs3. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi." Domnul Isus Christos a fost impresionat de un singur lucru cat a fost pe pamant ,asta o descoperim in evanghelia dupa Matei cap.8 vs.10" Cand a auzit Isus aceste vorbe, S-a mirat si a zis celor ce veneau dupa El: "Adevarat va spun ca nici in Israel n-am gasit o credinta asa de mare."Religia se dovedeste a fi un mijloc de amagire pentru multi oameni.  Atunci ,ce sa cred?
Cred ca Isus Christos este fiul lui Dumnezeu, ca  pana la urma dincolo de efortul meu,de inchinarea mea ,de faptele mele bune trebuie sa cred in Isus Christos ca fiu al lui Dumnezeu ,aceasta credinta imi aduce mantuirea!  Ioan cap14 vs3 "Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua acu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi."
       3- Botezul Fapte cap8 vs36-3836. "Pe cand isi urmau ei drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?37. Filip a zis: Daca crezi din toata inima, se poate. Famenul a raspuns: Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.38. A poruncit sa stea carul, s-au coborat amandoi in apa, si Filip a botezat pe famen. " Este interesant de remarcat ca in vresetul 26 ni se clarifica ca drumul era pustiu,uscat fara apa iar in versetul 36 apare o apa,un rau. Presupunem de aici ca au ajuns undeva langa Gaza doar acolo ne apare o apa in drumul famenului inapoi spre Africa.    Au parcurs impreuna Famenul cu Filip aproximativ 80 de km asta inseamna ca, aproximativ o zi si o noapte  au stat de vorba in car cei doi. Adevarata credinta duce la botez care este o conditie pentru a fi mantuit .
Este o porunca data de Domnul Isus ! Asta ni se releva clar in evanghelia dupa Marcu cap16 vs 16" Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit."
"Uite apa ,ce ma impiedica sa fiu botezat? " Pe tine ce te impiedica sa dobadesti acea credinta care duce la actiune ,acea actiune care iti da mantuirea ,care te pune intr-o relatie stransa cu Dumnezeu Creatorul,Tatal tau ?
O relatie de tata si fiu? Daca crezi in Isus Christos ,in ceea ce este El pentru tine si viata ta , ce te opreste in a fi botezat?

Trei lucruri bune, suficiente pentru a fi mantuit! (partea a doua)

Posted on

26 oct. 2014